| Hem | Gården | Flygeln | Lamm | Skinn | Omgivning | Hitta hit | Kontakt |

Flygeln
Flygeln

Sovrum 1
Sovrum 1

Sovrum 2
Sovrum 2

Sovrum3
Sovrum 3

Kök
Kök


Vardagsrum

Vardagsrum
Vardagsrum

Badrum
Badrum

 

 

 

  Flygeln
 

På sommaren hyr vi ut vår flygelbyggnad. Det är en genuin kalkstensflygel med en alldeles egen unik historia. Från början låg flygeln på andra sidan det stora boningshuset.1921 rustade man dock för bröllop och i flygeln fanns ett bryggarhus. Detta ville man ha närmre köket i stora huset. Därför rev man helt enkelt ner flygeln och byggde upp den igen på andra sidan huset. Där står den än idag.

Den delen vi hyr ut har varit två lägenheter till pigor och drängar som arbetade på gården. Det har även varit ett boende för den äldre generationen när den yngre har tagit över. Storleken på huset gör att man kan vara två familjer utan att det kommer bli trångt.

Att överta ett arv som gården innebär en balansgång mellan gammalt och nytt. Det märks även i flygeln där vi vill ha en bekväm standard men samtidigt ska det vara en genuin känsla av att bo i ett gammalt hus.

Flygeln har fyra rum och kök på 110kvm. Rummen är utrustade som följer:
Sovrum 1 – Två enkelsängar som kan ställas ihop till en dubbelsäng. Valv till sovrum 2
Sovrum 2 – Två våningssängar och en stabil tältsäng
Sovrum 3 – Dubbelsäng och en flyttbar spjälsäng
Kök – Matplats för 6 + 2, spis, micro, kyl, frys och det mesta i redskapsväg
Vardagsrum – Stor soffa, fåtöljer, Tv, Video, Dvd, Stereo
Badrum – WC, handfat, badkar med dusch
Det finns en stor och rymlig hall.

Familjer med små barn kan gärna höra av sig då vi kan få fram fler barnsängar, barnstolar, skötbord mm.

Precis utanför flygeln finns en egen uteplats med grill och en sandlåda. Åt andra hållet ligger lammhagen utanför fönstren. Det är långt till stora vägen vilket gör det idealiskt för barnfamiljer.

Då vi har gäster som har allergier, är flygeln rök- och djurfri. Kan dock varna för att vår yngsta katt - Babsan- brukar försöka springa in...

Vi hyr ut onsdag till onsdag i högsäsong. Anledningen till detta är att det är enklare att få tag på båtbiljetter och dessutom är biljetterna vanligtvis billigare. Flygeln är stor nog att rymma två familjer eller två generationer. En förbokningsavgift på 1000 kr betalas för att bekräfta bokningen och resterande summa betalas in senast 8 dagar innan tillträdet. Vid ankomstdagen är incheckningstiden 15.00.

Alla sängar har täcken och kuddar. Lakan och handdukar tar man med själv. Städattiraljer tillhandahålls av oss och flygeln ska lämnas städad kl 12.00 på avresedagen.

 

E-post: info@tingsgard.se Telefon: 0498-530 09